меню
Відкритись новому

 

 

Замовник звернувся до архітектурного бюро Dmytro Aranchii Architects з проханням реконструювати офіс для HR відділу, в якому розміщується 50 співробітників. Простір потребував капітального ремонту і архітектори вирішили сконцентрувати увагу на відкритості: приміщення, компанії та всіх процесів. Реалізувати концепцію вдалось завдяки скляним перегородкам вздовж головної транзитної лінії та між відділами. «Спочатку здобувач потрапляє у світлу простору зону очікування та первісного опитування, а якщо пройде далі – в зручні робочі, релакс- та обідні зони. А зорієнтуватись в просторі загальною площею 600 кв. м допомагає сегментування кольором», – розповідають архітектори.

Гордість авторів – конструкція стелі, в основі якої лежить контекстно-чутлива система, яка реагує на кількість співробітників. Лінії, що пронизують усі приміщення, створюють цілісну композицію та наче натякають, що компанія – єдиний організм. Створені вони за допомогою параметричної моделі. Яскраві кольори та нетривіальна конструкція стелі – елементи, що привертають багато уваги. Щоб врівноважити композицію, в якості покриттів для підлоги архітектори Dmytro Aranchii Architects обрали контрастну чорну вінілову підлогу від німецького виробника Wineo.

 

Проект: офіс HR відділу мережи «Фора»
Архітектори: Дмитро Аранчій, Ангеліна Гладушевська, Євген Мартиненко

Студія: Dmytro Aranchii Architects

Реалізація: 2019 рік

Покриття для підлоги: вініл Wineo, колекція Wineo 800

Фото: Алік Усік